Головна » 2015 » Вересень » 10 » Заява
6:17 PM
Заява

10.09.2015 р. № 41

 

Президенту України

вул. Банкова, 11, м. Київ, 01220

 

Генеральному прокурору України

вул. Різницька, 13/15, м. Київ, МСП-601, 01601

 

Прем’єр-міністру України

вул. Грушевського,12/2, м. Київ, 01008

 

Голові Верховної Ради України

вул. Михайла Грушевського, 5, Київ, 01008

 

ЗАЯВА

 

Просимо Вас припинити знущання над чорнобильцями всіх категорій, вдовами, учасниками бойових дій, учасниками АТО, інвалідів війни. А саме:

  1. Просимо повернути всім чорнобильцям 4 категорії статус (не територію);
  2. Просимо відмінити здирництво з працюючих пенсіонерів, ліквідаторів аварії на ЧАЕМ та вдів та не відраховувати жодних відсотків з їх пенсій та заробітних плат;
  3. Просимо виконати ст. 54 Закону України «Про статус і соціальний захист громадян, які постраждали внаслідок Чорнобильської катастрофи» в частині нарахування пенсії 6, 8, 10 розмірів мінімальних заробітних плат – ІІІ, ІІ та І групи інвалідності відповідно тому, що чорнобильці не маючи змоги придбати медичні препарати та продукти харчування через брак коштів, рівень смертності значно збільшився;
  4. Просимо навести лад у м. Коломия та Коломийському районі Івано-Франківської області, щоб наші місцеві чиновники припинили знущання над чорнобильцями та учасниками бойових дій, а саме:

А) під час проведення процедури надання земельних ділянок учасникам бойових дій та учасникам АТО, більшу частину земельних ділянок на території м. Коломия було надано чиновникам, місцевим депутатам та їх рідним. Так, згідно п. 1.1. рішення міської ради від 09.09.2010 р. за № 3013-52/2010 «Про надання дозволів на розроблення проектів землеустрою щодо відведення земельних ділянок фізичним особам» згідно поданої заяви дружині ліквідатора на ЧАЕС Гандзюк Михайла Дмитровича, Гандзюк Тетяні Володимирівні виділено земельну ділянку на вул. Фелікса Барана, 8, площею 800 кв. м. Однак, з даного приводу вже більше 5 років триває судова тяганина щодо того, що надана земельна ділянка знаходиться за межами м. Коломия. Не зважаючи на п’ятирічну переписку із прохання змінити земельну ділянку, під час проведення розподілу земельних ділянок у серпні - вересні 2015 року місцевою владою земельна ділянка так і не була змінена.

Також, учаснику бойових дій Мельничуку П.В. було надання дозвіл на складання проекту землеустрою щодо відведення земельної ділянки на вул. Романа Фурика, 9, площею 700 кв. м. Однак, для «місцевої еліти» земельні ділянки надавали значно більші!!!

Б) Коломийська РДА до цих пір не надала земельних ділянок площею 0,25 га у с. Королівка Коломийського району або у с. П’ядики Коломийського району, або у м. Коломия учасникам бойових дій Мельничуку Андрію Івановичу (с. Підгайчики Коломийського району) та Мельничуку Тарасу Васильовичу (с. Підгайчики Коломийського району) у зручному для них місці розташування. Поряд з цим, представники Коломийської РДА змушують вказаних осіб брати земельну ділянку у с. Підгайчики Коломийського району без жодних комунікацій, доріг та у віддаленому місці. У звязку із даним, Мельничук Андрій Іванович та Мельничук Тарас Васильович категорично відмовляються від земельних ділянок у с. Підгайчики Коломийського району, про що вже було написано близько 5 заяв до влади району.

  1. Чому у м. Калуш Івано-Франківської області учасникам бойових дій була надана матеріальна допомога у розмірі 20 тис. грн. кожному. Однак, учасникам бойових дій, які проживають на території м. Коломия та Коломийського району матеріальна допомога надавалась у розмірі 1 тис. грн.?

Поряд з вказаним, депутати та чиновники отримала матеріальні допомоги у розмірі близько 5 тис. грн.

  1. Просимо збільшити ліміт спожитого газу із 200 м3 до 400 м3, електроенергії - із 90 кВт до 150 кВт, води – із 8 м3 до 12 м3 на місяць всім ліквідаторам на ЧАЕС та учасникам бойових дій.
  2. Так, і немає у нас доріг, вказаних у попередньому зверненні за № 23 від 05.06.2015 р. Особливо, дане стосується дорожнього покриття зі сполученням «Коломия-Городенка» та об’їзної дороги «Коломия-Чернівці». Також, окремо зауважуємо, що жодної відповіді на звернення з приводу ремонту доріг від чиновників так  і не отримали.
  3. Просимо збільшити фінансування на лікування та харчування ліквідаторів аварії на ЧАЕС у м. Києві ДУ «ННЦРМ» АМН України (із 01.01.2015 року і по даний час виділяється тільки шість гривень на харчування одного чорнобильця).
  4. Просимо Вас зменшити кількість депутатів всіх рівнів у 4 рази. Це саме стосується чиновників всіх Міністерств, Департаментів, Управлінь, Відділів тощо.
  5. Просимо об’єднати всі міські та районні управління культури та освіти, управління праці, що дасть змогу значно зменшити кількість чиновницького апарату.
  6. На території держави постійно горять торф’яники. Чому жодний із державних органів не потурбується про виготовлення пересувних невеликого розміру заводів по виготовленню торфобрикетів. Просимо Вас нагадати про те, що раніше, наші пращури самостійно заготовлювали торфові брикети для використання у господарстві (опалення оселі, приготування їжі тощо).
  7. Чому до даного часу не відмінено так званий «станційний збір», що поповнює кишені чиновників із коштів інвалідів війни? Так, на автостанції Київ-1 для однохвилинного оформлення квиточка інваліду війни «деруть» 40 гривень так званого «станційного збору». Дане стосується всіх обласних та районних автостанцій.
  8. Пора вже нарешті зрозуміти нашим чиновникам, що ліквідатори аварії на ЧАЕС врятували світ від катастрофи та негативних екологічних наслідків, тому просимо Вас 26.04.2016 р. (на тридцяті роковини трагедії) згадати і мертвих, і живих, і ненароджених на рівні Держави (попередньо ми надавали власні пропозиції з даного приводу).
  9. Особисті заяви вдів та ліквідаторів аварії на ЧАЕС додаються.

 

Додаток:

Матеріали на ___ арк..

 

З повагою, за дорученням КГОІ «СЧУ»

Голова Коломийської громадської

організації інвалідів «Союз Чорнобиль України»                                                        В.І.Познік

10.09.2015 р.

Переглядів: 805 | Додав: viktor | Рейтинг: 5.0/4
Всього коментарів: 6
6 ВІКТОР ПОЗНІК  
0
Все буде добре.з богом.

5 ВІКТОР ПОЗНІК  
0
МИ ПОБУВАЛИ В СТОЛИЦІ НА ЗАСІДАНІ РОБОЧОЇ ЧОРНОБИЛЬСЬКОЇ ГРУПИ ПРИ КАБМІНІ.ЩО ВИРІШУЄ СОЦЗАХИСТ ЧОРНОБИЛЬЦІВ.А ТАКОЖ ВІДВЕЗЛИ ПЕРЕДАЧУ НА ТУЧИНСЬКИЙ=РІВНЕНСЬКИЙ ПОЛІГОН ТА ЗУСТРІЛИСЬ З НАШИМИ ВОЇНАМИ І ПЕРЕДАЛИ ЇМ 10 КАРТОЧОК-ПОПОВНЕННЯ НА ТЕДЕФОН НА СУМУ 1000 ГРН.25 КОСПЛЕКТІВ ПОСТІЛЬНОЇ БІЛИЗНИ.20 КОМПЛЕКТІВ ФОРМИ ВІЙСЬКОВОЇ.ДВА АПАРАТИ ДЛЯ ВИМІРЮВАННЯ ТИСКУ.ШПРИЦИ.БИНТИ.ВАТУ ТА МЕДИКАМЕНТИ ДЛЯ САНЧАСТИНИ ТА ПРОДУКТИ.В Т.Ч. САЛО В РОПІ ТА КОВБАСУ.З БОГОМ.ДЯКУЄМО ВСІМ.

4 ВІКТОР ПОЗНІК  
0
ЩЕ НІКОЛИ НІ ОДНА ПАРТІЯ НЕ ДБАЛА ПРО НАРОД.ТАМ СВОЇ ОЛІГАРХІЧНІ-ШКУРНІ ІНТЕРЕСИ.ТОМУ НАМ-ЧОРНОБИЛЬЦЯМ.ТРЕБА ОБМИНАТИ ВСІ ПАРТІЇ І ВСІ СЕКТИ.З БОГОМ.

3 ВІКТОР ПОЗНІК  
0
МАЄМО ПРАЦЮВАТИ ВСІ РАЗОМ.БЕЗ ПАРТІЙ ТА СЕКТ.

2 ВІКТОР ПОЗНІК  
0
працюємо разом.

1 ВІКТОР ПОЗНІК  
0
МИ ПРОДОВЖУЄМО СВОЮ РОБОТУ.

Ім`я *:
Email *:
Код *: