Головна » 2016 » Квітень » 7 » Народна шана за подвиг
7:35 PM
Народна шана за подвиг

30-ліття Чорнобиля

Народна шана за подвиг

В останній день березня ВГО «Країна» під патронатом Президента України Петра Порошенка, Державного управління справами вшановували у столичному Українському домі ліквідаторів аварії на Чорнобильській АЕС. Урочистості відбувались з нагоди 30-річчя трагедії. Івано-Франківщину представляла делегація у складі трьох осіб, з Коломиї запрошення отримав голова правління громадської організації інвалідів «Союз. Чорнобиль. Україна» Віктор Познік.

–Попередньо разом з колегою-чорнобильцем Романом Перцовичем ми відвідали військовий госпіталь у Ірпіні, – розповідає Віктор Іванович. – Їхали вже традиційно не з порожніми руками. Привезли пораненим бійцям холодильник, два телевізори (один із них подарувала вдова Героя Небесної Сотні Богдана Калиняка пані Ольга), 11 комплектів постільної білизни, бактерицидні серветки, памперси, інші медпрепарати, зібрані волонтерами з Італії. Також випало побувати на парламентських Чорнобильських слуханнях у Верховній Раді. Конструктивно виступили наші побратими-ліквідатори Володимир Деркач з Донецька (який, до речі, півтора року відвоював у АТО у складі добровольчого українського батальйону – у 64-річному віці!)  і Анатолій Колядін з Києва.

Скромний і небагатослівний Віктор Познік про інших розповідав охочіше, як про себе. А він привіз із Києва серйозну нагороду: знак і медаль народної пошани «За громадянський подвиг».

–Це нагорода усіх моїх друзів-чорнобильців, які 30 років тому захистили Україну від ядерного монстра, – переконаний мій співрозмовник.

Тим часом коломийські чорнобильці активно готуються до сумних роковин 30-ліття аварії. На запрошення завідувача нейрохірургії обласної клінічної лікарні Юліана Худецького взяли участь у освяченні каплички «Чорнобильський Спас» у Івано-Франківську. Подарували ікону «Чорнобильський Спас». Збираються 15 квітня здійснити прощу до Свято-Іллінської церкви у Чорнобилі. Ось-ось побачить світ книжка «Чорнобиль. Коломийщина. Майдан. Війна», яку ліквідатори хочуть подарувати усім бібліотекам краю. Ті, хто колись врятував життя Україні, уміють цінувати кожну його мить, і фіксувати її неповторність.

Валентина БЛИЗНЮК. 

Переглядів: 617 | Додав: viktor | Рейтинг: 5.0/7
Всього коментарів: 3
3 ВІКТОР ПОЗНІК  
0
все буде добре

2 ВІКТОР ПОЗНІК  
0
починаємо зустрічі з дітьми по школах.вузах.бібліотеках.

1 ВІКТОР ПОЗНІК  
0
ПРОСТО ПРАЦЮЙТЕ.З НАДІЄЮ НА БОГА

Ім`я *:
Email *:
Код *: