Головна » 2015 » Жовтень » 09

Немає жодної людини, яка була б байдужа до подій, що відбуваються у нашій державі. Замість того, щоб вкладати кошти у розбудову, Україна змушена витрачати їх на озброєння, аби захиститись від агресії Росії. Але є ще дорожчі втрати: здоров’я, життя наших вояків. Тож війна на Сході України стала потужним об’єднуючим фактором для всіх українців.  Особливо активні ті, кому долею судилось пережити випробування війнами, атомом, вогнем. Власне, якраз Коломийська громадська організація інвалідів «Союз Чорнобиль Україна» не полишає свою нинішню «передову», як влучно називає очільник Віктор Познік наполегливу діяльність побратимів по допомозі учасникам АТО, їхнім родинам.

–Ми є синами свого народу і патріоти рідної землі, – каже пан Віктор. – Серед нас – чимало активних бійців.&n ... Читати далі »

Переглядів: 605 | Додав: viktor | Дата: 2015-10-09 | Коментарі (6)

Газета «Край» від 27 серпня 2015 р. №34 (1317))

Отець ІВАН:

Бійці не винні, що мусять стріляти

Уродженець Городенківщини, а нині декан УГКЦ м. Коломиї о. Іван Остафійчук – наш сьогоднішній співрозмовник. Священик має свою позицію щодо ролі церкви в політичному житті країни, подій на Майдані, війни на Донбасі. Але спершу кілька слів про себе:

– Народився у Вербівцях. Тато з 11 років трудився в колгоспі. Мама працювала в дитячому садочку, а потім, через інвалідність, залишила роботу й більше уваги приділяла моєму вихованню й брата Миколи. З дитинства батьки привчали до праці, а знаходилася вільна хвилина – займався спортом. Після школи вступив до Коломийського медучилища на фельдшерське відділення. Майже п'ять років працював у відділенні фізіотерапії і ЛФК Городенківської ЦРЛ, згодом – на «швидкій» у Росохачі. Побував і в зоні лиха Чорнобильської АЕС.

&n ... Читати далі »

Переглядів: 692 | Додав: viktor | Дата: 2015-10-09 | Коментарі (3)